Nazomer retraite

De natuur in de herfst is hier prachtig. De olijfbomen hangen vol olijven, klaar voor de oogst. De johannesbroodbonen zijn net geoogst. De omgeving is vol vurige kleuren. De zomerse warmte maakt plaats voor de wat koelere herfst. De gemiddelde temperatuur in oktober is maximaal 22ºC en minimaal rond de 17 ºC.

De herfst staat symbool voor oogsten, overvloed, bezinnen en loslaten. Na een periode van bloei is het tijd de oogst tegen het licht te houden; wat is gelukt en waar ben je trots op, wat heb je moeten laten gaan, en waar kun je beter geen energie meer in steken? Zoals bomen hun bladeren in de herfst loslaten, kunnen wij ook loslaten wat we niet meer nodig hebben.

Meebewegend met het seizoen, de natuurlijke flow ervaren in de prachtige omgeving van de Costa Dorade. Alles loslaten, relaxen, wandelen, van de zon genieten, misschien nog even zwemmen in de zee.

Thema’s die bij de herfst horen: oogst, reflectie, kracht, loslaten en balans.

Tijdens deze 5 daagse retraite hebben we iedere dag twee keer yoga en meditatie. met uitzondering van aankomst en vertrek dagen. De ochtendles beginnen we met een iets meer verkwikkende hatha yoga les om de dag energiek te starten. In de avond zullen de yogalessen wat rustiger van aard zijn, meer Chandra yoga en Restoritive, zodat we de dag in rust en ontspanning kunnen afsluiten. 

Één middag zullen we een we Mindfulness stilte wandeling maken langs de prachtige kust over de GR 92. Daarna lekker ontspannen, zwemmen en een picknick  in één van de mooie baaitjes “Cala’s” die dit gebied rijk is. 

Tijdens je vrije uurtjes kan je lekker bij het zwembad liggen, zonnen, wandelen, fietsen of er met je huurauto op uittrekken om de prachtige omgeving te verkennen.

We leven hier “off the grid” op een olijfgaard van 2,5 hectare, midden in een beschermd natuur gebied. Energie wekken we op met zonnepanelen en het water komt uit een ondergrondse rivier. Je verblijft in een prachtige natuurlijke omgeving met uitzicht op de bergen en de Middellandse Zee, in een luxe woning met douche en toilet. Wifi is beschikbaar echter om goed te ontstressen raden we je aan om zo min mogelijk je telefoon te gebruiken en te genieten van de stilte die hier is. 

Een heerlijke aanvulling op het programma is de mogelijkheid gemasseerd te worden. Wanneer we teveel stress hebben is het sympathische zenuwstelstel (met de ‘s’ van stress) teveel gestimuleerd. Je maakt dan teveel cortisol aan. Door massage stimuleer je het para-sympathische zenuwstelsel (met de ‘p’ van peace). Het para-sympathische zenuwstelsel zorgt ervoor dat je kalm bent.

Onze lieve masseuse is in verschillende technieken opgeleid. Ze gaat vooral holistisch en energetisch te werk zodat je ontvangt wat je op dat moment nodig hebt.

Prijs all-inclusive

8 x Yoga met Asana’s, Prananyama, Meditatie, Verdieping, Yoga Nidra en meer  (regel = niets moet alles mag )

Yurt avond meditatie, ervaar de mystiek van een Mongoolse Ger

Mantra zingen

Stilte/Mindfulness wandeling langs de kust

Begeleiding door toegewijde ervaren docent

Persoonlijke aandacht

Kleine groep, maximaal 7 personen

10 Maaltijden inbegrepen.
Aankomst drankje met Tapas
2 gezonde maaltijden per dag
ontbijt en diner 
(vegetarisch)
1 picknick tijdens kustwandeling

Fruit, thee, koffie, water gratis hele dag verkrijgbaar

Gratis fietsen lenen

hangmatten

Buiten keuken

Lounge hoek

(Overdekt) Privé buitenzwembad

Gratis gebruik van de Mongoolse Ger (YURT) voor meditatie en recreatie

Gratis gebruik van onze mooie verzameling yoga en filosofische boeken

Massage bij te boeken a € 60,- per uur

5 dagen, 4 overnachtingen (aankomst dinsdag vertrek zaterdag voor 13.00 uur )                                   

Casita Mariposa
Gedeelde slaapkamer met 2 losse springbox bedden van 90x200 cm met badkamer en-suite.
€ 520- p.p.
Toeslag alleen gebruik € 150,-
Toeslag extra nacht € 45,- p.p.

Casita Sol
Studio met vide met 1 springbox bed van 160 x 200 cm, zitgedeelte, badkamer, kitchenette en ontbijttafel.
€ 565,- p.p.
Toeslag alleen gebruik € 150,-
Toeslag extra nacht € 65,- p.p.

Casita Gekko
Huis met 2 verdiepingen, 2 badkamers, openhaard, 3 bedden 90x200 cm, zitgedeelte, keuken en eettafel.
€ 535,- p.p.
Toeslag alleen gebruik € 200,-
Toeslag extra nacht € 65,- p.p.

 

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga volgt een vast patroon. Door middel van vinyasa’s (vloeiende bewegingen) worden asana’s (statische houdingen) aaneengeschakeld.
Na verloop van tijd word je practice als een meditatie in beweging.

Mindfulness

Mindfulness is leven met volle aandacht. Leven in het hier en nu. Helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel waarnemen.
Jon Kabat-Zinn
onderscheid 3 elementen in mindfulness:

1. Gerichte aandacht (bewust)
2. In het huidige moment
3. Zonder te oordelen (open, vriendelijk)

Integrale Yoga

Integrale Yoga van Sri Aurobindo & Moeder, is een combinatie van Hatha Yoga, Pranayama en meditatie om zo te zorgen dat jij je innerlijke zelf leert kennen. Je werkt met je aandacht gefocust op je kruin.             

"de kracht van boven".

Yoga Nidra

Nidra betekend "Yogic Sleep". Het is een bewustzijnsslaap. Er is bewustzijn zonder gedachten. Het is geen meditatie. Eerder het tegenovergestelde. Je trekt je zintuigen terug en de geest wordt niet geconcentreerd maar juist tot slaap gebracht. Je bent je bewust van het feit dat je Yoga Nidra beoefend.

Hatha Yoga

De meeste moderne vormen van yoga zijn aftakkingen van Hatha Yoga. Het kan worden beschreven als een systeem voor zelftransformatie. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie om lijden te verminderen en geluk te vergroten.

Zuna - Tantra Yoga

Tantra = Versnellen, Weven.
Zuna Yoga is een systeem naar de oudste bekendste nog levende traditie van Oosterse filosofie en wetenschap. Het volgt de Tantra traditie van Sri Vidya. Tantra Yoga heeft zijn wortels in Hatha Yoga. Het is de wetenschap van het zijn.

Pilates

Pilates is een work-out waarbij het primair gaat om de perfecte beheersing van de beweging.
Deze oefenmethode bevordert beheersing, soepelheid, coördinatie en tonus v/d spieren zonder toename van de omvang.

Dit is een bewegingsvorm die gebaseerd is op de leerstof en de theorie van Joseph Pilates.

Abonneer je voor meer inspiratie!

Wil je meer meditaties of blogs ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

5 Daagse Herfst Retraite
Average rating:  
 0 reviews