Onze Blog

Hou jezelf up-to-date over mijn nieuwe bezigheden, yoga workshops, trainingen of retraites die nog komen. 
Of lees hier verhalen ter inspiratie.

Samskaras

Kerstdagen. Gezellige tijd samen met de hele familie. Of niet? Sommige van ons hebben het geluk om een familie te hebben waar we gezellig naar toe kunnen rond de kerstdagen. Niet iedereen heeft dat. Misschien hoor jij bij die gelukkige maar ervaar je het heel anders....

Lees meer

Ger (Yurt) Juli 2019

Wonen en Slapen onder de sterrenhemel∗∗∗ Eindelijk is het dan zover. Hij staat, onze mooie nieuwe Mongoolse Ger ook vaak een Yurt genoemd. Een Ger is de traditonele woning van de Mongoolse volkeren, de nomadische volkeren van Centraal-Azië Symboliek: Een Ger staat...

Lees meer

Yoga Retreats

Eindelijk is het dan zover.  Zoals sommige van jullie weten, was het mijn droom om een huis te kopen in Spanje, waar ik yoga vakanties kon gaan aanbieden. Na wat omzwervingen van Abu Dhabi naar Mallorca zijn we nu gestrand in L'Ametlla de Mar. Dit is een klein...

Lees meer

De Boeddhist

Een Boeddhistische leerling vraagt aan zijn meester aan welke overpeinzingen hij zich zou moeten overgeven.“Je moet het welzijn en het geluk van andere mensen verlangen met inbegrip van dat van je vijanden.”

Lees meer

Hoe Verruim Ik Mijn Hart

Hazrat Inayat Khan In 1919 stond Hazrat Inayat Khan in Edinburg een groep nieuwe leerlingen te woord. Zij vroegen hem of hij hun raad kon geven voor hun leven in de wereld. Inayat Khan antwoordde dat hij aan iedereen, ook aan zijn leerlingen, de vrijheid liet zo te...

Lees meer

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga volgt een vast patroon. Door middel van vinyasa’s (vloeiende bewegingen) worden asana’s (statische houdingen) aaneengeschakeld.
Na verloop van tijd word je practice als een meditatie in beweging.

Mindfulness

Mindfulness is leven met volle aandacht. Leven in het hier en nu. Helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel waarnemen.
Jon Kabat-Zinn
onderscheid 3 elementen in mindfulness:

1. Gerichte aandacht (bewust)
2. In het huidige moment
3. Zonder te oordelen (open, vriendelijk)

Integrale Yoga

Integrale Yoga van Sri Aurobindo & Moeder, is een combinatie van Hatha Yoga, Pranayama en meditatie om zo te zorgen dat jij je innerlijke zelf leert kennen. Je werkt met je aandacht gefocust op je kruin.             

"de kracht van boven".

Yoga Nidra

Nidra betekend "Yogic Sleep". Het is een bewustzijnsslaap. Er is bewustzijn zonder gedachten. Het is geen meditatie. Eerder het tegenovergestelde. Je trekt je zintuigen terug en de geest wordt niet geconcentreerd maar juist tot slaap gebracht. Je bent je bewust van het feit dat je Yoga Nidra beoefend.

Hatha Yoga

De meeste moderne vormen van yoga zijn aftakkingen van Hatha Yoga. Het kan worden beschreven als een systeem voor zelftransformatie. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie om lijden te verminderen en geluk te vergroten.

Zuna - Tantra Yoga

Tantra = Versnellen, Weven.
Zuna Yoga is een systeem naar de oudste bekendste nog levende traditie van Oosterse filosofie en wetenschap. Het volgt de Tantra traditie van Sri Vidya. Tantra Yoga heeft zijn wortels in Hatha Yoga. Het is de wetenschap van het zijn.

Pilates

Pilates is een work-out waarbij het primair gaat om de perfecte beheersing van de beweging.
Deze oefenmethode bevordert beheersing, soepelheid, coördinatie en tonus v/d spieren zonder toename van de omvang.

Dit is een bewegingsvorm die gebaseerd is op de leerstof en de theorie van Joseph Pilates.

Abonneer je voor meer inspiratie!

Wil je meer meditaties of blogs ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.