Mijn verhaal

Ik ben geboren in Zweden in een voorstad van Göteborg. Op mijn vijfde verhuisden we naar Nederland. Na de middelbare school heb ik een opleiding gevolgd voor Hostess op het Euro College te Schiedam. Hierna vertrok ik naar Spanje om te wonen en werken. Eerder dan ik zelf had verwacht besloot ik na een jaar terug te gaan naar Nederland.

Ik heb daarna enkele jaren gewerkt als Hostess bij een Britse rederij, als customer servicer voor een groot express bedrijf, en als intercedent/planner bij een uitzendbureau voor de petrochemie.

Nadat ik moeder was geworden heb ik het roer omgegooid. In 2001 ben ik begonnen aan mijn opleiding tot aerobic docent. Daarna volgde vele opleidingen waaronder andere ,Pilates Ground Control opleiding van Debbie Jenner, CIOS- sport en bewegingsleer, fitness, massage, mindfulness en Yoga.

Mijn eerste yoga opleiding was in Nederland, daarna volgde India en Bali. Als je je eenmaal verdiept in de yoga wil je steeds meer weten van deze oude traditie en zodoende heb ik dus vele verschillende opleidingen en workshops gevolgd o.a. bij Manju Jois, David Swenson, Nancy Gilgoff, Danny Paradise Alberto Paganini, Daniel StrausserHans Kloosterman, Everett Newel, Janet Stone, etc. Ik blijf mijn kennis continu ontwikkelen en verdiepen door het volgen van nieuwe cursussen, opleidingen en workshops.

Ik ben een internationaal geregistreerde yoga docent, YOGA ALLIANCE International Licence (Europe-USA-Canada)  certificate 200 hrs, 500 hrs en een Yoga Alliance Continuing Education Provider. Lees alstublieft mijn Curriculum Vitae voor meer informatie over mijn opleidingen.

ONS VERHAAL – SPANJE

Na mijn korte avontuur in Spanje, kwam ik in 1986 terug in Nederland. Sindsdien heb ik altijd het idee gehad dat ik ooit weer terug zou gaan om me er te vestigen. Mijn man, Nikolay, voelde hier ook veel voor en zo waren we hier vaak over aan het fantaseren. We wilden graag onze eigen kleine yoga finca creëren. Nikolay werkt als Offshore Construction Manager overal ter wereld en is dus veel van huis. Ik had na vele jaren gewerkt te hebben bij een sportschool en een Fysiotherapie centrum inmiddels een eigen yoga en Pilates studio. Toen kwam de tijd dat onze zoon ging studeren. We hebben ons huis verkocht. Mijn studio gestopt. En zo zijn we geëmigreerd in 2014. Eerst naar Abu Dhabi, waar ik ook yoga heb gegeven, daarna Mallorca en nu het vaste land van Spanje. We wilden graag “off the grid” wonen, oftewel zelfvoorzienend zijn. Wel we hebben nu een prachtige lokatie gekocht, met waterput en zonnepanelen, op het platteland van L’Ametlla de Mar, Tarragona, Spanje.

CASA VINYASSES, ” Leef je droom en geniet van de kleine dingen”

Dit is ons huis, gelegen op een Eco Friendly olijfgaard van 2,5 hectare met olijfbomen, johannesbroodbomen, amandelbomen wilde rozemarijn, tijm, salie en wilde groene asperges. Wij maken hier onze eigen biologische extra virgin olive oil, plukken de vruchten voor jam en chutneys en de Johannesbrood bonen worden geraapt en naar de agrarische coöperatie gebracht waar ze verwerkt worden.

Ecologische voetafdruk
Wij hebben bewust gekozen om duurzamer en eenvoudiger te gaan leven én om dus minder impact te hebben op het klimaat en onze omgeving. We zijn niet verbonden aan een energie netwerk maar energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen, bronwater komt uit een ondergrondse rivier en regenwater wordt opgevangen. Al het  water wordt gezuiverd door middel van speciale filters. Ecologische afbreekbare schoonmaakmiddelen zoals oa: shampoo, conditioner, afwasmiddel etc zijn aanwezig in de huisjes voor gebruik door onze gasten. Wij vragen u dan ook om rekening te houden met deze manier van leven en ons mee te helpen om de voetafdruk te verkleinen.

Casita’s
Er zijn 3 verschillende kleine huisjes “casitas” en een Yurt voor onze gasten die we graag verwelkomen tijdens een yoga retraite of yoga vakantie.

Het is een prachtige plek met uitzicht op de mediterraanse zee en de bergen om je heen. Het is onze droomplek waar we mensen willen inspireren, helpen, motiveren en leren even stil te zijn en terug te komen bij zichzelf. Door alleen maar te zijn, te genieten van de stilte, van de vogels, het geluid van de bosuil en wilde zwijnen in de nacht, de geuren van de planten, kortom “breath and relax”.

Hier genieten wij van de kleine dingen, leven we off the grid, met onze 2 prachtige Rhodesian Ridgebacks, Bibi & Coco.

Wij hopen je hier binnenkort te mogen ontvangen.

Hasta pronto!!

Curriculum Vitae

Ik heb veel training gehad en cursussen gevolgd in Yoga en Pilates, lees alstublieft mijn CV voor meer informatie.

Retraites

Onder Hatha yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop geconcentreerd.

Wat zeggen andere mensen?

Lees de ervaringen van anderen.

“Dank voor jullie liefdevolle aandacht. De yoga lessen zijn zacht in opbouw, verdiepend en helend. Alexandra je bent echt een top yoga juf met veel kennis.

Olijfbomen, Spaanse zon, zwembad. Een heelijk paradijs.

Last but not least: het eten. Jammie, jammie wat een feest elke keer, mijn smaakpupillen zijn zwaar verwent.”

Liefs Brigitta

Brigitta

Deelnemer Casa Vinyasses yoga retraite Oktober 2019

"Met welgemeende complimenten voor de kennis en kundigheid van de zeer sympathieke Alexandra Post!! Was een heerlijk yogaweekend op een perfecte locatie!"

Marijke V.

Deelnemer Puur en Kuur Retraite

“Waar de stap van Domburg naar leidt :)⇒naar jullie fantastische plek!

Heel veel dank voor je overheerlijke week! Ik voel me rijk, relaxed en gevuld. Jullie liefdevolle aandacht voor de inwendige mens is enorm. Elke maaltijd was een kado!

De yogalessen waren zo fijn en afwisselend. Je bent zo’n kundige, professionele juf Alexandra (nog meer dan ik al kende van je!), echt genieten. (en soms afzien :))

Jullie plek is een paradijs, gemaakt en verzorgd met zoveel aandacht. Wat fijn dat jullie je plek willen delen met andere mensen. Soaking up the sun, energy and love.

Ik weet zeker dat jullie concept goed zal vallen bij velen. Tot volgend jaar!”

Big Hug Joke

Joke

Deelnemer Casa Vinyasses yoga retraite oktober 2019

" Ik weet precies waar ik ben, alleen waar ik ben, is de weg kwijt" (Winnie the Pooh)

en precies dat is zóó mooi op de lange reis van hoofd naar hart die jullie zóó mooi hebben gefaciliteerd. Van grond tot mond tot kruin. Wat een fijne gesprekken, waardevolle aandacht, waardevolle stiltes, geest & lichaam opgerekt en nu weer verder op weg met jullie en deze plek in het hart. 

Tot weers, dikke knuffel en liefs, 

Jackie

Jackie

Deelnemer Casa Vinyasses Retraite 2019

Klaar om een retraite te volgen?

Schrijf je in of volg me via social media of neem contact op door te bellen +34 661278744 (ES), +31648546751 (NL), of stuur een e-mail naar yoga@yogaprakriti.nl