Mijn verhaal

Ik ben geboren in Zweden in een voorstad van Göteborg. Op mijn vijfde verhuisden we naar Nederland. Na de middelbare school heb ik een opleiding gevolgd voor Hostess op het Euro College te Schiedam. Hierna vertrok ik naar Spanje om te wonen en werken. Eerder dan ik zelf had verwacht besloot ik na een jaar terug te gaan naar Nederland.

Ik heb daarna enkele jaren gewerkt als Hostess bij een Britse rederij, als customer servicer voor een groot express bedrijf, en als intercedent/planner bij een uitzendbureau voor de petrochemie.

Nadat ik moeder was geworden heb ik het roer omgegooid. In 2001 ben ik begonnen aan mijn opleiding tot aerobic docent. Daarna volgde vele opleidingen waaronder andere ,Pilates Ground Control opleiding van Debbie Jenner, CIOS- sport en bewegingsleer, fitness, massage, mindfulness en Yoga.

Mijn eerste yoga opleiding was in Nederland, daarna volgde India en Bali. Als je je eenmaal verdiept in de yoga wil je steeds meer weten van deze oude traditie en zodoende heb ik dus vele verschillende opleidingen en workshops gevolgd o.a. bij Manju Jois, David Swenson, Nancy Gilgoff, Danny Paradise Alberto Paganini, Daniel StrausserHans Kloosterman, Everett Newel, Janet Stone, etc. Ik blijf mijn kennis continu ontwikkelen en verdiepen door het volgen van nieuwe cursusen, opleidingen en workshops.

Ik ben een internationaal gerigistreerde yoga docent, YOGA ALLIANCE International Licence (Europe-USA-Canada)  certificate 200 hrs, 500 hrs en een Yoga Alliance Continuing Education Provider. Lees alstublieft mijn Curriculum Vitae voor meer informatie over mijn opleidingen.

ONS VERHAAL – SPANJE

Na mijn korte avontuur in Spanje, kwam ik in 1986 terug in Nederland. Sindsdien heb ik altijd het idee gehad dat ik ooit weer terug zou gaan om me er te vestigen. Mijn man, Nikolay, voelde hier ook veel voor en zo waren we hier vaak over aan het fantaseren. We wilden graag onze eigen kleine yoga finca creëren. Nikolay werkt als Offshore Construction Manager overal ter wereld en is dus veel van huis. Ik had na vele jaren gewerkt te hebben bij een sportschool en een Fysiotherapie centrum inmiddels een eigen yoga en Pilates studio. Toen kwam de tijd dat onze zoon ging studeren. We hebben ons huis verkocht. Mijn studio gestopt. En zo zijn we geemigreerd in 2014. Eerst naar Abu Dhabi, waar ik ook yoga heb gegeven, daarna Mallorca en nu het vaste land van Spanje. We wilden graag “off the grid” wonen, oftewel zelfvoorzienend zijn. Wel we hebben nu een prachtige lokatie gekocht, met waterput en zonnepanelen, op het platteland van L’Ametlla de Mar, Tarragona, Spanje.

CASA VINYASSES, ” Leef je droom en geniet van de kleine dingen”

Dit is ons huis, gelegen op een olijfgaard van 2,5 hectare met olijfbomen, johannesbroodbomen, amandelbomen wilde rosemarijn, tijm, salie en verschillende kleine huisjes “casitas” voor onze gasten die we graag verwelkomen tijdens een yoga retreat of yoga vakantie. Het is een prachtige plek met uitzicht op de mediterraanse zee en de bergen om je heen. Het is onze droomplek waar we mensen willen inspireren, helpen, motiveren en leren even stil te zijn en terug te komen bij zichzelf. Door alleen maar te zijn, te genieten van de stilte, van de vogels, het geluid van de bosuil en wilde zwijnen in de nacht, de geuren van de planten, kortom “breath and relax”.

Hier genieten wij van de kleine dingen, leven we off the grid, met onze 2 prachtige Rhodesian Ridgebacks, Bibi & Coco.

Wij hopen je hier binnenkort te mogen ontvangen.

Hasta pronto!!

Curriculum Vitae

Ik heb veel training gehad en cursussen gevolgd in Yoga en Pilates, lees alstublieft mijn CV voor meer informatie.

Retraites

Onder Hatha yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop geconcentreerd.

Wat zeggen andere mensen?

Lees de ervaringen van anderen.

"Met welgemeende complimenten voor de kennis en kundigheid van de zeer sympathieke Alexandra Post!! Was een heerlijk yogaweekend op een perfecte locatie!"

Marijke V.

Deelnemer Puur en Kuur Retraite

"Ik ben erg enthousiast hoe zorgvuldig alles was geregeld en het hotel was prachtig. We hebben genoten en ja, ik ga zeer zeker nog vaker bij PuurenKuur een arrangement doen. "

L. Pijma

Deelnemer Puur en Kuur Retraite

"Fijne lerares, kundig. Super hotel met perfecte ligging, om de hoek van het strand en de winkelstraat. Lekkere kamers, wellness verouderd maar dat wordt gerenoveerd begrepen wij. Diner in restaurant was zeer matig. Ontbijt was wel lekker."

L. B.

Deelnemer Puur en Kuur Retraite

Klaar om een retraite te volgen?

Schrijf je in of volg me via social media of neem contact op door te bellen +34 661278744 (ES), +31648546751 (NL), of stuur een e-mail naar yoga@yogaprakriti.nl